Voordelen van Corona

voordelen corona

Voordelen van Corona? Zijn die er? Het klinkt wat tegenstrijdig, maar ze zijn er toch. Neem bijvoorbeeld al die geweldige initiatieven die er ontstaan om mensen die het nodig hebben te helpen. En al die samenwerkingen tussen bedrijven (die normaal zwaar met elkaar concurreren) om de crisis  te bestrijden. En natuurlijk de vele dankwoorden en blijken van dank voor mensen in de zorg, de supermarkten en nog veel meer!

Daarnaast zijn er nog een paar voordelen van Corona die gunstig zijn voor je portemonnee. Zo hebben een aantal streamingsdiensten hun aanbod opengesteld voor iedereen. En de benzine is een stuk goedkoper. Een ook energiecontracten zijn nu een heel stuk voordeliger geworden. En vooral dat laatste kan je voor de komende jaren flink geld besparen.

Door de sterke groei van de economie in de afgelopen twee jaar waren de energieprijzen flink opgelopen. Iedereen met een aflopend contract merkte dat behoorlijk in de maandlasten. Nu de Corona crisis overal vreselijke scheuren in de economie maakt, gaan de energieprijzen plotseling flink omlaag. En wie dus nu zijn energiecontract oversluit (en voor langere tijd vastzet) is daarmee spekkoper.

Vergelijken is slim, omdat je flink geld kunt besparen

De aanleiding is dus alles behalve fijn, maar ga toch maar kijken of je voordeliger uit bent, omdat je zo nu en dan ook wel eens een voordeeltje voor jezelf mag regelen. En in dit geval kan het zomaar een voordeel zijn waar je de komende jaren nog van kunt genieten.

In onze energievergelijker kun je heel snel zien hoeveel minder je gaat betalen. Als je dan ook nog even de vergelijking maakt in verschillende looptijden (1,2, 3 of 5 jaar), dan zie je welk voordeel je hebt voor de lange termijn.

Is dit slecht voor energiemaatschappijen?

Nee, dit is niet slecht voor energiemaatschappijen. Zij zijn namelijk gewend om voor ieder contract met een langere looptijd meteen voor die periode de stroomprijs vast te leggen. Oftewel: zij kopen ook slim in. Een energiemaatschappij is er niet op uit om prijsrisico te lopen met dit soort dingen. Zij verdienen op het verschil tussen inkoop en verkoop. En welke termijn daar aan vast hangt is niet van belang.

Wel is het zo dat ze graag een langer contract willen afsluiten, omdat ze dan voor een langere periode deze winst in de boeken hebben. Dat is natuurlijk erg logisch. In die zin is een langer lopend contract voor hen veel interessanter. Maar dat is het voor jou ook uiteraard! Hoe langer jij een lage prijs kunt vasthouden, hoe beter dat is voor je portemonnee!

En wat als de energieprijzen nog verder dalen?

Als de energieprijzen nog verder dalen, dan kun je na 12 maanden opnieuw kijken of je voordeliger uit bent. Je krijgt dan wel te maken met een boete, maar in de meeste gevallen zal deze vergoed worden door je nieuwe energieleverancier. Maar aangezien je nu weet welke prijs je betaalt, adviseren we je om nu over te sluiten, omdat het doen van voorspellingen over het verloop van de prijs enorm lastig is. Of, zoals het gezegde luidt:

“Voorspellen is moeilijk, vooral als het om de toekomst gaat.”

Meer weten over energieverglijken? Lees hier verder!

Deel!

Meer leesvoer!

Boete energieleverancier

Moet ik een boete betalen?

Moet ik een boete betalen als ik te vroeg overstap? Ja, dat kan. Je energieleverancier kan een boete opleggen wanneer je vroegtijdig je contract verbreekt.

Stuur een bericht: