Energie vergelijken is heel eenvoudig via Het Nederlands Energie Centrum. Na invoer van jouw verbruiksgegevens en postcode worden de totale jaarkosten berekend. Zo zie je in heel snel welke leverancier voor jou de goedkoopste is. Heb je zonnepanelen? Dan kan de opbrengst daarvan ook meegenomen worden in de energievergelijking.

Waar moet je op letten als je een nieuw energiecontract wilt afsluiten?

Omdat niemand bij hobby’s ‘papierwerk regelen’ invult, maken wij het je makkelijk. Een nieuw contract voor gas en licht kan namelijk echt heel erg slim zijn. maar wanneer moet je oversluiten? Wij hebben de drie belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

1. De looptijd van het contract

Als de aanbieding die je ziet goedkoper is dan wat je nu betaalt. En als de looptijd drie jaar of langer is, dan heb je waarschijnlijk een goede aanbieding te pakken. Maar als jij verwacht dat de prijzen zullen stijgen, dan is kun je ook als de prijs ongeveer hetzelfde is overstappen naar een andere energieleverancier.

2. Vergelijk met de juiste meterstanden

Veel aanbiedingen die je ziet gaan uit van veel te lage verbruiksgegevens. Zeker bij telefonische verkoop en bij de Media Markt en door straatverkopers wordt die truc toegepast. Trap daar niet in! Kijk naar je echte verbruik en vul die gegevens in.

3. Moet je een boete betalen als je opzegt?

Check eerst of je een boete moet betalen als jij je huidige contract opzegt. En controleer dan of je nieuwe leverancier die boete voor jou gaat betalen. Dat gebeurt vaak. Maar niet altijd! Een welkomstbonus wordt soms teruggevraagd in de eerste 12 maanden.

Het Nederlands Energie Centrum helpt je graag met energie vergelijken

Via onze energievergelijker kun je complete energiepakketten, maar ook losse stroom- en gaspakketten vergelijken. Het Nederlands Energie Centrum werkt met uitgebreid geteste tools waarmee je op een zeer klantvriendelijke manier tot de beste deals kunt komen. Duizenden klanten gingen je voor!

Waarom zou je eigenlijk overstappen?

Je kunt overstappen naar een ander energiebedrijf, omdat je een betere deal kunt krijgen. Dat is logisch. Maar soms is dat vanwege de scherpe prijs, maar soms ook vanwege betere klantenservice. Er zijn soms echt grote verschillen in hoe energieleveranciers met hun klanten omgaan. En heel soms leidt slechte service tot enorm grote problemen.

Daarom kun je bij het Nederlands Energie Centrum niet alleen energie vergelijken op prijs, maar ook op kwaliteit. Wie is de goedkoopste én best gewaardeerde energieleverancier? Dat kan iedere dag anders zijn: deel daarom ook jouw ervaringen!

Wij werken alleen met energieleveranciers die goed scoren op punten als prijs, administratie, gemak van overstappen, online service, klachtenafhandeling en duurzaamheid. Deze zaken worden door ons continu gemonitord. Zo weet jij heel zeker dat je overstap echt de moeite waard is.

Waarom de prijzen energieprijzen vergelijken?

De gas- en stroomtarieven zijn niet bij alle energiebedrijven hetzelfde. En soms is het tarief laag, maar zijn de vaste kosten die een energiemaatschappij aan jou doorrekent erg hoog. Vind je dat vreemd? Dat is het niet. Sinds de energiemarkt in 2004 is vrijgegeven bepalen energieleveranciers zelf de prijzen. En soms kunnen de verschillen op hetzelfde adres tot wel 350 euro op jaarbasis schelen. Het vergelijken van energie loont dus absoluut!

Vergelijk op Vast of Variabel tarief

De prijs van energie wisselt iedere dag. Vergelijk daarom ook de variabele tarieven met vaste energietarieven. De keuze voor vaste of variabele energieprijzen is heel persoonlijk.

Een variabel contract is gebaseerd op het verleden. De gemiddelde prijs van olie in de afgelopen zes maanden bepaalt wat jij de komende tijd voor energie betaalt. Jouw energietarieven worden dus ieder half jaar opnieuw aangepast. Meestal zijn de vaste energieprijzen wat hoger. Zo wordt het risico van toekomstige prijsstijgingen afgedekt.

Wil je zeker weten wat je het komend jaar gaat betalen? Kies dan voor een contract met vaste energietarieven. Speel je liever in op mogelijke prijsdalingen? Dan is een contract met variabele energietarieven de beste keuze.

Vergelijken op duurzaamheid

Bij het Nederlands Energie Centrum kun je ook vergelijken op duurzaamheid. Je kunt verschillende soorten energie vergelijken: groene of duurzame energie en grijze energie. Je kunt kiezen voor het groenste energiebedrijf of een leverancier die helemaal geen groene energie biedt.

Vergelijken en direct overstappen van energiepakket

Steeds meer mensen stappen over naar een andere energieleverancier. Het afgelopen jaar waren dat 1,3 miljoen huishoudens. Zij betalen minder en besparen zo veel geld. Dat doen steeds meer mensen. En terecht!

Hoe gaat een overstap in zijn werk?

Na het maken van een energie vergelijking kun je via het Nederlands Energie Centrum een contract aanvragen bij een energieleverancier. Je wordt automatisch doorgeleid naar de desbetreffende maatschappij. Daarna gaat alles supersnel. Afhankelijk van je huidige energiecontract is de overstap naar je nieuwe leverancier binnen 6 weken gerealiseerd.

Niet goed? Veertien dagen bedenktijd!

Heb je gekozen voor een nieuw energiepakket? Maar heb je toch nog twijfels of dit de beste keuze is? Weet dan dat je 14 dagen bedenktijd hebt om het nieuwe energiecontract kosteloos te annuleren. Annuleren na deze 14 dagen is ook mogelijk, maar dan betaal je een opzegvergoeding. De hoogte van deze opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende doorlooptijd van je contract, met een maximum van € 250.

Energie vergelijken met duidelijke informatie

Volgens de Autoriteit Consument & Markt kan het percentage overstappers nog veel groter worden

wanneer de informatie van de energiebedrijven nog duidelijker wordt. Op Het Nederlands Energie Centrum hebben wij deze informatie zo transparant mogelijk gemaakt. Aan ons zal het dus niet liggen!

Kan ik ook honderden euro’s besparen?

Vergelijken op de onafhankelijke website van het Nederlands Energie Centrum is kinderlijk eenvoudig. Je kunt in een paar stappen honderden euro’s besparen. In de energievergelijker vul jij je gegevens in als postcode, wat voor een soort meter je hebt en je energieverbruik per jaar: gas, elektriciteit – eventueel met dag- en nachttarief. En eventueel dus de opbrengst van zonnepanelen. Je krijgt daarna een overzicht van energieleveranciers en het tarief dat zij op basis van de opgegeven gegevens berekenen. Pas zelf de gewenste looptijd aan!

Profiteren van alle acties!

Bij het Nederlands Energie Centrum vind je de goedkoopste energiecontracten van Nederland voor een gemiddeld huishouden. Jij profiteert altijd van scherpe actietarieven en hoge welkomstpremies die je alleen krijgt als je overstapt via het Nederlands Energie Centrum. Naast de lage actietarieven wordt er bijvoorbeeld een welkomstpremie uitgekeerd die kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Nog een reden om energie te vergelijken!