Overstappen naar Nuon – energieleverancier

overstappen naar nuon

Energieleverancier Nuon

Wil je overstappen naar Nuon? Maar wil je eerst weten wie Nuon is? Nuon werd in 1994 opgericht na een fusie van PGEM, PEB Friesland, ZGN en VNB. De afkorting Nuon staat voor Nutsbedrijf Noord en Oost Nederland. Nuon levert stroom en gas aan particulieren en bedrijven. En daarnaast is het actief in verduurzaming (door isolatie in woningen aan te brengen), beveiliging en is er een afdeling voor energieadvisering.

Sinds 2009 is Nuon onderdeel van het Zweedse staatsbedrijf Vattenfall. Dus overstappen naar Nuon kan niet meer, maar overstappen naar Vattenfall natuurlijk wel!

Vattenfall is een populaire energiemaatschappij waar je terecht kunt voor verschillende contracten. Ze leveren niet alleen betrouwbare producten, maar ook nog eens tegen een scherp tarief. Je hebt keuze uit een groot aanbod, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Het personeel is deskundig en je profiteert als nieuwe klant van diverse welkomstkortingen en acties.

Nuon heet nu Vattenfall

Voor klanten is de naam Nuon niet direct verdwenen. Nuon en Vattenfall waren sinds oktober 2018 naast elkaar te zien, totdat ze eind 2019 volledig overgingen op de naam Vattenfall. Op deze manier konden klanten vertrouwd raken met de naam Vattenfall. Met het oog op een duurzame toekomst zijn de schaalvoordelen en deskundigheid essentieel.

Duurzaamheid

Bij Nuon kon je zowel grijze als groene stroom aanvragen. Nu streeft Vattenfall ernaar om volledig groen te zijn. Het wil een betrouwbare, betaalbare en schone energievoorziening en wil zich onderscheiden als duurzame onderneming.

In 2016 verkocht Vattenfall alle Duitse kolenactiviteiten (kolencentrales én mijnen) aan het Tsjechische energieconcern EPH en kon zo de eigen CO2 uitstoot flink omlaag brengen. Dat is mooi, maar de andere kant is dat de vervuiling gewoon doorgaat, alleen onder de vlag van een ander bedrijf dat er mogelijk nog minder verantwoord mee omgaat van Vattenfall.

Toch komt ook na deze deal nog steeds 60% van de door Vattenfall geproduceerde energie uit kernenergie, kolen en gas (gegevens 2019). Gelukkig werken ze er hard aan om dat aan te pakken.

Een ander ding: Toen Nuon klanten in 2019 enorm heeft laten schrikken met flinke tariefstijgingen wilden weinig mensen overstappen naar Nuon. Maar inmiddels behoort Vattenfall tot de scherpste aanbieders in de markt. Gelukkig maar!

Overstappen naar Nuon

Bij het Nederlands Energie Centrum vergelijk je Nuon (Vattenfall) met heel veel andere energieleveranciers. Al die energieleveranciers willen zo goed mogelijk scoren in onze energievergelijker. Ze geven daarom regelmatig hele mooie kortingen op hun contracten. En dat kan jou veel geld besparen! Dus kijk snel of overstappen naar Nuon ook voor jou gunstig is?

We bedoelen: overstappen naar Vattenfall. Ja: ook wij moeten nog even wennen.

Vattenfall is een van de grootste producten van stroom in Europa en wil nog groter worden in de duurzame energie. Om dit te kunnen realiseren kiest de organisatie ervoor om de helft van alle investeringen te stoppen in projecten die te maken hebben met het opwekken van duurzame energie. Nuon en Vattenfall kiezen op grote schaal voor duurzame windmolen projecten.

Nuon doet dat al 35 jaar. Geen gekke keuze natuurlijk. Je hebt het vast wel eens gemerkt: Nederland is een land waar het regelmatig waait 😉

Tot slot

Nuon (Vattenfall) is een energieleverancier die ook zakelijk energiecontracten aanbiedt. Wij vertellen je er hier kort meer over. Elke ondernemer die ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, komt voor zakelijke energie in aanmerking. De voorwaarden hiervoor zijn dat de capaciteit van je aansluiting voor gas kleiner is dan 40m³ per uur en voor elektriciteit maximaal 3 x 80 ampère is. Indien de capaciteit voor je aansluitingen groter zijn, kom je in aanmerking voor een grootzakelijk energiecontract.

Deel!

Meer leesvoer!

voordelen corona

Voordelen van Corona

Voordelen van Corona? Zijn die er? Het klinkt wat tegenstrijdig, maar ze zijn er toch. Neem bijvoorbeeld al die geweldige initiatieven die er ontstaan om

Boete energieleverancier

Moet ik een boete betalen?

Moet ik een boete betalen als ik te vroeg overstap? Ja, dat kan. Je energieleverancier kan een boete opleggen wanneer je vroegtijdig je contract verbreekt.

Stuur een bericht: