Energieprijzen gedaald door corona

energieprijzen gedaald door corona

Wie geld wil besparen, moet echt nu in actie komen: op 1 juli gaat de energierekening voor heel veel mensen omlaag, maar niet voor iedereen! Je hebt vast wel gehoord dat energieprijzen gedaald door corona. Ja: echt stukken goedkoper zijn geworden.

Dat is de reden waardoor je nu zoveel gebeld wordt door energieverkopers. En hoewel dat super -irritant is: ze hebben wel een punt. Overstappen loont nu enorm! Wij denken dat dit (ongeveer) het dieptepunt is (qua prijsniveau).

En zelfs als we ongelijk krijgen, we hebben geen glazen bol, dan heb je later alsnog de kans om van nog lagere prijzen te genieten. Zo werkt het systeem in jouw voordeel!

Zet je prijzen vast voor langere tijd

De gasprijs voor nieuwe contracten met een vaste prijs zijn hoger dan de contracten met een variabele prijs. Dat is normaal. Normaal gesproken scheelt dat (voor een gemiddeld huishouden) zo’n 40 euro per jaar. Toch adviseren wij je om te kiezen voor een lang contract. Minstens drie, maar het liefst vijf jaar.

Wel is het belangrijk om dan een goede vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders. Want dat energieprijzen gedaald door corona zijn is duidelijk. Maar sommige aanbieders maken gebruik van de huidige crisis om de langlopende contracten weinig aan te passen. Ga dus shoppen!

Zuiniger stoken helpt het meest

Interessant om te weten is dat de meeste energieleveranciers er vanuit gaan dat consumenten minder gas gaan verstoken door zuinigere cv ketels, betere isolatie en investeringen in zonnepanelen. Daarom zal een toekomstige stijging wel wat beperkter blijven. En dat is in je eigen belang natuurlijk. Wie meer verbruikt, betaalt uiteraard meer.

Nu je weet dat deze prijsverlagingen er zijn, is het voor jou nu echt heel erg interessant om zo snel mogelijk over te stappen naar een andere leverancier en een lang(er) contract af te sluiten. Als je huidige contract nog doorloopt, dan krijg je namelijk geen enkel voordeel. Dat is echt superzonde!

Hoe kun je overstappen?

Op basis van de gegevens die op je laatste jaarnota staan kun je kijken hoeveel je kunt besparen (die kans is nu dus wel heel erg groot). En daarna is overstappen een fluitje van een cent!

Je regelt het hier. En doe dat deze keer ook gewoon! Je doet je bankrekening een groot plezier mee! Maak gebruik van het feit dat de energieprijzen gedaald door corona zijn.

Deel!

Meer leesvoer!

voordelen corona

Voordelen van Corona

Voordelen van Corona? Zijn die er? Het klinkt wat tegenstrijdig, maar ze zijn er toch. Neem bijvoorbeeld al die geweldige initiatieven die er ontstaan om

Boete energieleverancier

Moet ik een boete betalen?

Moet ik een boete betalen als ik te vroeg overstap? Ja, dat kan. Je energieleverancier kan een boete opleggen wanneer je vroegtijdig je contract verbreekt.

Stuur een bericht: